Här i Fritsla…

…små och stora tankar i världens bästa by

Snö

november12

Ja, på allmän begäran (med allmän menar jag Cillas) kommer här bilder på snö i olika konstellationer. Det känns som om jag kommit ikapp hyfsat i skolan och unnar mig nu en stund på bloggen…
Birka peppade mig igår och sade att jag ska sätta upp mål och belöna mig efteråt. Det är precis det jag gör! Lyssnar på Kai Gullmar gör jag också. Mys!

Men tillbaka till snön! I tisdags kom första riktiga snön här i Fritsla. 9 november tycker jag är tidigt om man ser till klimatet här de senaste åren (förra året borttaget, förstås) men vi blev överlyckliga på morgonen! Det är ju bara så magiskt att somna till ett grå-brun-kallt Fritsla och vakna till en mjukt ulligt inbäddad morgon!

Jag försökte plugga hela dagen – gick sådär; jag ville ju bara hämta Irmelin och sätta igång med snön (Oisín var på korsdraget)!
Irmelin gjorde en snögubbe helt själv, jag bara hjälpte med stenar och att lyfta upp mittdelen som var lite tung. Hur fin som helst! Kepsen kommer från grannen S och resten plockade vi fram själva inifrån.
Jag tyckte snögubben fick ett så fint och finurligt men ändå glatt ansiktsuttryck…

Själv gjorde jag en rejäl snölykta som vanligt – de är så fina! Runt en 16 varv räknade jag med och tror den var iaf en meter hög. Den överlevde en kväll till innan den rasade igår torsdag. Idag finns bara en sorglig hög kvar…

Irmelin och jag lade oss i bakhåll med färdiggjorda snöbollar när kusin E och Oisín var på hemväg från korsdraget och attackerade dem genom att kasta snöbollar över buskarna nära dem. De blev jätteförvånade och sedan blev det förstås snöbollskrig!! Men helt plötsligt hade min allierade bytt sida och de var tre mot mig! Mysiga bulliga buskar förresten…

Mysigt var det! Men Cilla, det kommer mer snö! Säkert hela januari, februari och mars. Du hinner! 🙂

4 Comments to

“Snö”

  1. On november 12th, 2010 at 20:06 Cilla Says:

    Åhh vad jag blir glad!!!! Älskar snön. Kanske är det för att jag inte får se sååå mycket snö längre. Vi åker hem vartannat år. Förra året belv det till nyår i stället men det var toppen för det var ju såååååååå mycket snö och kallt typ -20 hos min syrra. Anthony älskar också snö, hoppas på en skid semester i feb eller mars så får nöja mig med det. Skall få svar på mitt gen prov den 24 November och är super nervös. Just nu känns det lite som man lever i limbo. Kram och tala om för Irmelin hur duktig hon var som gjorde snö gubben.

  2. On november 13th, 2010 at 23:13 mamman Says:

    Wow! Sicka bilder….julkänslor!

  3. On november 14th, 2010 at 22:47 Matilda Lindal Says:

    Oj, Cilla! Skickar många varma, snöfyllda ( 🙂 ) styrkekramar till dig! Håller alla tummar för att du får bra svar!!
    Ja, snön försvann igen – men det är ju bara november! När ni kommer så kommer det ju vara riktig snö och inte trist slasksnö… det där magiska riktigt-kall-snö-knarret gör mig helt lycklig!
    Hälsa Jack och Ollie!

  4. On november 11th, 2011 at 00:02 Här i Fritsla… » Blog Archive » För ett år sedan… Says:

    […] Titta om ni vill: 9 november 2011 […]

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/9/5/3/gothem.net/httpd.www/tilda/wp-content/themes/notepad-chaos/comments.php on line 69

Email will not be published

Website example

Your Comment: