Här i Fritsla…

…små och stora tankar i världens bästa by

Jimmie Åkesson protesterar – vi skrattar…

juli13

Läser på SVT’s hemsida att Jimmie Åkesson, ledare för låtsaspartiet Sverigedemokraterna tjurar och tänker sälja sin TV för att demonstrera sitt missnöje… vad är han då så missnöjd med? Jo! SD får inte vara med i SVT’s slutdebatt. Inte heller i Sveriges radios eller TV4’s slutdebatter är de välkomna. Men han koncentrerar sig på SVT och nu ska SVT få lida rejält för han säljer sin TV och slutar betala TV-licens! Där satt den!

Klart att man som partiledare inte behöver hänga med i vad som sägs i public service…? Eller? Hur genomtänkt är detta egentligen? Ungefär lika genomtänkt som politiken… 🙂 Han vill väcka debatt – allt han väcker är vår munterhet.
Han säger i artikeln att han kan titta på SVT hos kompisar som fortfarande har TV men han ”…tror inte han missar något väsentligt.” För att vara en som så gärna vill vara med har han inga höga tankar om mediet i fråga… Funny! 🙂

Jag tycker det är otäckt att det finns ett sådant här parti i Sverige och jag fattar inte vilka dessa människor är som luras av deras simpla knep… Att smälla upp en bild som känns rofylld och skriva något löst om att alla ska ha det bra i vårt land (fast bara de som är svenskar förstås, andra är inte lika mycket värda)… jag menar vem går på det? Inte kan det vara mer än 4% iaf. Eller?

I helgen har vi varit extremt aktiva. I fredags red vi med A och J och det var toppen! Så kul!! Roasjö islandshästar (länk) är TOPPEN! På kvällen fiskade vi igen men det nappade inte. Däremot fick vi dricka kaffe vid sjön. Lovely!
På lördagen shoppade vi öl och cider och hämtade systeryster i Kinna. Schysst med självplock (på systemet alltså)! Sedan bad i furesjön – det var kallt till en början men det gick finfint. Så öl på verandan på 1an och grill hos 6an.

På söndagen åkte vi till Varberg, lyssnade på Sommar (länk till alla sommarens sommarpratare finns i menyn till höger under ”Blogroll”) på vägen, Mats Sundin – SÅ bra! Hälsade på min mor och far i Läjet. På kvällen åt vi sushi från riktigt bra sushiställe, Minami sushi (länk). Det ligger i saluhallen utanför Varberg i Breared. Så kikade vi på fotboll (VM-final, tycker Spanien förtjänade att vinna) och drack bubbelvin och åt kex och ost på golvet. MYYYS! Nästan så man kunde tro att det var en lite speciell kväll av någon anledning…

Dessa varma dagar är härliga… men varma. Stör mig inte så mycket på dagen, mer på natten. Blir aldrig svalt. Men länge leve sommaren!

6 Comments to

“Jimmie Åkesson protesterar – vi skrattar…”

  1. On juli 13th, 2010 at 16:25 Karlsson Says:

    Det du menar skulle stå i SD:s program står inte där. Det visar enbart att du inte har läst programmet och givetvis bara går på pk-idioters och medias lögner om Sverigedemokraterna.

    Men jag förstår att en sån tölp som dig i Fritsla inte vet hur verkligheten ser ut, där massinvandringen har slagit hårt mot Sverige, ett Sverige som nu behöver andrum. Hur långt ska det gå innan du ser att invandringspolitiken är vansinnig?

    Det är inte Sverigedemokraterna som är på låtsas, däremot är din intelligens icke existerande. Du är välkommen till Stockholm, Göteborg eller Malmö så ska jag visa dig hur verkligheten har blivit i massinvandringens Sverige, långt bort från ditt lilla Fritsla.

  2. On juli 13th, 2010 at 17:40 Matilda Lindal Says:

    Haha… Sött! ”intelligens icke existerande”gillade jag bäst. Humor! Det jag menade var inte partiprogrammet utan reklamen för partiet. Angående att jag är en tölp som bor i Fritsla så har jag bott dryga 2 år i Göteborg och 6 år i Dublin + ett halvår på Teneriffa. Jag vet hur verkligheten ser ut, tack så mycket. Frågan är om du vet det? Har du bott utanför Sveriges gränser?
    Jag tror inte på att stoppa invandringen, människor kan inte alltid få hjälp på plats – jag tror på att öka integrationen och hjälpas åt i VÄRLDEN. Inte bara i Fritsla, Stockholm eller Sverige. Det är de andra länderna som behöver öka sitt intag – inte vi som behöver minska. Men tack för att du gav mig ett gott skratt!

  3. On juli 15th, 2010 at 12:20 Fina Says:

    syster du är klockren älskar dig, tackar för ölen och ciderna i lördags hade jätte trevligt…..

  4. On juli 17th, 2010 at 19:07 Här i Fritsla… » Bad i (håll i er nu) HAVET! Says:

    […] men inte minst måste jag ju kommentera kommentaren i förra inlägget som denne Karlsson (länk) skrev. Jag har haft denna bloggen (på olika adresser) i snart ett år. Detta är den första […]

  5. On juli 26th, 2010 at 10:52 Jonas Says:

    Jimmie Åkesson och Sverigedemokraterna får inte vara med av samma anledning att jag med mitt hej och hopp parti inte får vara med. Ingen av oss finns i riksdagen eller ligger på en konstant nivå i närheten av 4 & spärren. Det har inget med SD’S åsikter att göra utan man är fri att tycka vad man vill i Sverige.

    Det är kanske kan tyckas vara korkat att sälja sin tv, men Åkesson var troligtvis mest ute för uppmärksamhet och publicitet. Jag tycker det är tråkigt med bloggar från motståndare till sverigedemokraterna (inte din specefikt) spär på och ibland förfalskar fakta om sveigedemokraterna. Det behövs inte, de har så urbotat korkade resonemang att man kan bemöta dem med sakliga resonemang istället. Och inse att de har rätt i vissa saker också. Att ljuga och hitta på spelar bara dem i händerna anser jag.

  6. On juli 28th, 2010 at 01:28 Matilda Lindal Says:

    Det framgår ganska klart i artikeln jag länkar till varför de inte får vara med, därför har jag inte brytt mig inte om att skriva om just det. Visst får man tycka vad man vill i Sverige – det är inte det jag debatterar. Jag tycker dock det är ett lustigt resonemang med ”TV-säljandet” och det är det jag kommenterar i mitt inlägg. Att han tycker att ”all PR är bra PR” framgår ju av detta ”eminenta” utspel… 🙂

    Det jag menar med ”Att smälla upp en bild som känns rofylld och skriva något löst om att alla ska ha det bra i vårt land…” har inte med deras partiprogram att göra – utan deras reklam. Allt jag har skrivit är mina åsikter – inget rätt eller fel. Jag har definitivt inte farit med osanning. Det är omöjligt – som du förstås vet – när det gäller åsikter.
    Och ”hitta på”… låt mig citera en Lucas: ”Who knows where thoughts come from… They just appear…” (Empire records) Mina inlägg är inte mer påhittade än dina. Helt enkelt.
    Jag vet att du skrev att du inte menade ”min blogg specifikt” men det var faktiskt i min specifika 🙂 blogg du kommenterade. Vilket alltid är trevligt – att få kommentarer alltså. Bara man slipper påhopp av rabiata små SD-killar…

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/9/5/3/gothem.net/httpd.www/tilda/wp-content/themes/notepad-chaos/comments.php on line 69

Email will not be published

Website example

Your Comment: