Här i Fritsla…

…små och stora tankar i världens bästa by

Bhonus på scen

december15

Fick flashbacks i lördags… En gång i tiden umgicks vi med dansband. Speciellt Bhonus. De hade en fantastisk sångare vid namn Peter Larsson. Han var grym!!  Det började egentligen med att jag blev meddragen till gammaldans av föräldrarna, där kom jag i samspråk med musikerna. Naturligtvis. Eftersom jag är musikintresserad själv så började jag ju kika på hur de löste saker musikaliskt medan jag dansade. Jag dansade i många år och helst till C-laget. Härlig humor och musik man blir glad av! Via Robban i C-laget (en sån härlig människa! Öppenhjärtig så det förslår, fullkomligt ärlig och bara snäll, rätt igenom!) hittade jag till Bhonus. Jag bodde i Göteborg och drogs med till ett rökigt pyttelitet ställe som hette King Creole (typ) i 5an-huset. Peter Brodin (ljuuuvlig gitarrist och sångare, då i Trippix, vill jag minnas, senare i C-laget) var också med. Jag hade blivit varnad men hade ändå ståpäls över hela kroppen när han tog i med sin mäktiga pipa. Jisses vad han sjöng, den där Peter Larsson! Senare fick jag ett band av Robban med live-inspelningar och det var fantastiskt vad han satte tonerna på pricken, även live!

Sedan åkte jag och lyssnade när de var i närheten, ibland med Sara i sällskap, ibland Robban. Vi hade t.o.m. en ”efter-fästning” efter spelningen i Varberg. Vi satt på klipporna och de sjöng ”Surfer girl” bara för oss :). Där fick vi också reda på att en av dem hade absolut gehör. Sjukt! Nån blåste i en flaska och han sade vilken ton det var, så kontrollerades det på gitarren. Han hade rätt varje gång! Wow! Alltihop var väldigt kul men också helt oskyldigt. Jag har hört mycket om groupies genom åren, även med gammeldans-musikerna. De är ofta väldigt sociala och trevliga. Klart att tjejer gillar det… Alltid lockande med en karl med gitarr i näven. Det är dock inget för mig, jag har aldrig haft ihop det med någon av dem. Är inte intresserad av att sno andras män. Men hade Peter Larsson (som då var singel) frågat hade jag nog inte sagt nej. Långt hår hade han också… Nej, mitt samvete är kritvitt. Iaf när det gäller Bhonus. 🙂 Iofs med andra band med, förutom lite fumlande i buskarna med en som faktiskt var singel. Det är tillåtet, tycker jag. Dessutom var jag hemskt förtjust i honom… Ja, den ungdomen!

Det jag saknar mest är gammaldansen. Modernt var aldrig riktigt nåt för mig, lite för mycket köttmarknad och fylleri. Då är gammaldansen bättre, bra motion och kul att lära sig nya danser. Trevliga människor och mycket sällan någon fylla. Tänk de magiska morgontimmarna på tolv-timmarsdansen i Sätila första helgen i juni… Suck… Planerar att ta upp dansen igen när barnen är större. Så kan de följa med! 🙂 Och min Peter förstås! Jag har redan lärt honom Kokosnöten och vanlig schottis. Ska försöka ta mig till Julagillet i Boråsparken på fredag om Irmelin är frisk och jag får barnvakt.

Bilderna är lånade från Danskalendern och Svenska dansband. Hittade inget bra med Robban i C-laget, de var för små så det fick bli en ny bild ist. Bilden var så kul med Conny och Sture som flummar i bakgrunden… Bhonus-bilden är från den tiden när jag träffade dem som mest. Hoppas ingen misstycker att deras bilder lagts ut här, då tar jag bort dem på studs! Lovar. 🙂

Tagged: Dans Musik
2 Comments to

“Bhonus på scen”

  1. On december 16th, 2009 at 22:26 Fredrik Says:

    Så noga du är med att poängtera att inget hände… Nästan för noga… Jag undrar jag!

  2. On december 17th, 2009 at 15:11 Matilda Lindal Says:

    May god be my witness! Nä. Jag har karaktär. Så det så.

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/9/5/3/gothem.net/httpd.www/tilda/wp-content/themes/notepad-chaos/comments.php on line 69

Email will not be published

Website example

Your Comment: