Här i Fritsla…

…små och stora tankar i världens bästa by

Alfapet x2

februari12

Birka och jag har spelat det nya alfapet-spelet två gånger sedan jag fick det. Jag har försökt övertyga Peter om hur KUL alfapet är ett otal gånger, men han har alltid haft annat för sig… Konstigt. Men för er som gillar ord och alfapet lika mycket som jag (och Birka) kommer här några fina ord på fina platser på spelbrädet.

Första gången vi spelade var den 28 januari. det var lite nervöst eftersom vi visste att ”Q” fanns med i leken nu. Lite spänd var man ju förstås på svängarna med! Tja, resultatet ser ni nedan:

Alfapet 2010-01-28

Jag fick Q på min lott och fuskade lite efter att ha suttit och väntat på diverse U och O och allt vad det var. Det blev en liten fuskförkortning med EQ (equalizer). Ibland får man. Iaf när vi spelar… Annars var jag väldigt nöjd med PRÅNG och PÅVER. Birka lade NÄSBEN med sväng och det vackra, vemodiga ordet LOM (alltså som i fågeln – inte som i -hörd). Tyckte inte vi fick till några riktigt fina ord (förutom i början, kom jag på. Då lade vi ju FEST och byggde sedan på det till FESTSORL! Stiligt så det förslår! Sedan petade Birka in ett D så vi gick från SNUDDA till SNUDDADE. Sånt som egentligen inte ger toppenpoäng med som ger höga poäng i själen, liksom. Blir fint!). Var nog lite nytt och nervöst, kanske. Inte lyckades vi använda 4xpoänger heller! Inte en enda. Birka vann med 261 mot mina 191. Välförtjänt – tyckte jag! För sen tog jag revansch!

Idag passade vi på när barn var på skola och dagis. Irmelin är lite småförkyld och eftersom jag är ledig är hon hemma, men hon tittade lugnt och nöjt på sin älskade Pippi. Lite hängig sådär. Snörier. Jo! Idag tycker jag vi överträffade oss själva! Birka lade de absolut finaste orden men jag var inte långt efter… Såhär såg det ut idag:
Alfapet 12-02-2010

Birkas vackra SATURNUS måste bara nämnas först! Vi kom på efteråt att man kunde lagt RINGAR på det och fått 4xordpoäng! Hon lade även QUORN, KJOLTYG och DANDY. dessutom byggde hon på mitt ganska fina BETONG till mycket fina BETONGGRÅ. Den stackaren (Birka) fick ju nästan alla svängar i spelet med. Ett tag satt hon med ordet QUORN och 3 svängar… Tog henne ett tag att få ut det, fast vi kämpade båda två för att hitta plats. Till slut kom jag på det! Och här måste jag bara säga att om man spelar som vi och hjälps åt så kommer man på de mest häpnadsväckande lösningar! Detta hade jag aldrig orkat sitta och fundera ut annars, men jag ville ju ha ut hennes ord! Trist att sitta och lägga ord som DÅD och MIL och , liksom. Så jag byggde på SYR till SYRIER så att Birka kunde använda R:et till sitt QUORN. Annars är jag extra nöjd med KLÄMTA (som Birka lade till R:et på – fint!) , GRAVÖL och ZOO på dubbel ordpoäng. Lite skeptisk är jag till TICK men det finns ju med i SAOL. Jag lyckades samla finfina poäng. Personbästa på 331! Birka fick 201, delvis beroende på det där Q:t.

Jag säger som Maja igen: ”Q är så krånglig, Q är så svår. Den svåraste bokstav jag hittat i år. Jag struntar i Q och springer till R och vill du mig något så träffas jag där”

Antagligen vårt längsta parti nånsin. Bara mitt fel. Birka var hur snabb som helst och hade lagt ut ord innan jag hade tagit nya brickor ens… men kul var det! Det här med att jobba är ett otyg! Hinner ju inte spela alfapet, ju! Moster Bettan har ju en stående inbjudan när hon behagar pallra sig hit. Mer alfapet åt folket!

Tagged: Alfapet
4 Comments to

“Alfapet x2”

  1. On februari 12th, 2010 at 23:33 Alfabettan Says:

    … åh jag vill …. jag bara packar upp och bär saker hit och dit och har helgerna fulla med göranden och låtanden!

  2. On februari 13th, 2010 at 19:51 Matilda Lindal Says:

    Det kommer en dag när du har tid också! Nån gång måste du väl ha packat upp allt?

  3. On februari 14th, 2010 at 22:11 birka Says:

    och idag vann jag igen 🙂 Är väldigt nöjd med operation som skapades genom teamwork på hög nivå och likaså spruträdd !!! Dagens Q tillföll åter mig och denna gång fick det formen av quorn

  4. On februari 15th, 2010 at 16:33 Matilda Lindal Says:

    Fast stickrädd var ordet förstås. Låter mer rumsrent också… 🙂 Du vann ju med glasklara 357 mot mina 225. Heder åt sådana bamsingpoäng! Och då körde vi ändå med minuspoäng! Nämnas måste också ordet ”VILOPLATS”. Poesi!

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/9/5/3/gothem.net/httpd.www/tilda/wp-content/themes/notepad-chaos/comments.php on line 69

Email will not be published

Website example

Your Comment: