Här i Fritsla…

…små och stora tankar i världens bästa by

Melodikrysset v6

februari13

Vi traskade ner till 1:an för melodikryss idag. Kallt var det… Skönt att komma in till ett varmt kök med nybakade scones och varmt te. Vi var lite ofokuserade idag men lyckades någorlunda iaf. Tror vi. Började bra med Tomas (V8) Ledin (L9), tog vi lätt. Mio min (V14) Mio kunde vi förstås. Älskar den! (Såg filmen på bio för länge länge sedan, nu har jag sett den som vuxen. Den är otäckare än jag mindes, faktiskt. Kul att se en ung Batman-Christian Bale (yummie!) som Jum-Jum. Och en något yngre (än idag – inte än Christian Bale) Christopher Lee (i länken spelar han Saruman i LOTR) som Riddar Kato. Ja, det blev en liten parantes.) Vidare Champagne(V10)galoppen och Electric Banana(L2)band. Bandet missade vi (som sagt lite ofokuserade idag) men klart man känner igen Klasse och Lasse! Hej du gamle Indian sa de. Klart jag hört talas om den. Det blev allsång och alla var väldigt överens om den där biten med ”…Klippiga bergen…” utom jag som bara kom ihåg biten med indianen. Det gav oss iaf indianer (L6), det var vi överens om. Peter (V15) Pan (L11) och sedan blev det svårt! Riktigt svårt. I slutändan kom vi fram till att – eftersom han presenterar sig – måste svaret vara heter (L13) men vem är charmören? Knut (L4), visade det sig. Vad i…? Låten heter Flirtige Knut Jag heter Knut och jag är charmör på heltid. Varje kvinna är intressant för mig. Jag är charmör en sån som går och flirtar.” Där ser man. Undrar om han flirtar snyggt eller är allmänt sliskig? Har nämligen inte träffat denna Knut.

Efter pausen blev det svårt – igen. Först den där Sebastian (V5) som låter exakt som Andreas Johnson (yummie igen) men sedan… Tur att man har en pappa med fantastiskt minne! Klockorna i gamla stan (L3) från Sveriges första film i färg enligt Wikipedia från 1946. Hade jag aldrig vetat! Sedan Beatles, lite uppjazzat. Jättesvårt, men till slut hörde vi ju att det var Can’t buy me (V12) love. Vi hörde alla Baby you can drive my car. Helt fel. Efter det Beyonce (L1) fast jag funderar lite på om hon inte stavar med 2 ”e”? Sist men inte minst En Povel Ramel-låt som jag inte alls kunde. Vad säljer de?? Te??? Nej! Ur (V7), tydligen! Det är de små små detaljerna som gör det Där ser man! Visst kunde man lista ut det man inte kunde men det var lagomt idag, tycker jag!

Facit har som vanligt varit Klintenberg.net.

Tagged: Melodikrysset
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/9/5/3/gothem.net/httpd.www/tilda/wp-content/themes/notepad-chaos/comments.php on line 69

Email will not be published

Website example

Your Comment: