Här i Fritsla…

…små och stora tankar i världens bästa by

Melodikryss nr 11

mars21

Kul melodikryss igår! Lite lagom klurigt och vi fick tänka lite. det är så mysigt att sitta i i 1:ans kök och dricka varmt te och äta nybakade scones. Hyscha lite emellanåt och spänna ögonen i barnen med orden ”Tyst! Anders pratar!”. Och man klurar.

Det vi klurade längst på (nu börjar vi lite i mitten) den här gången var vilken europeisk stad som man enligt pappan ”man skulle se innan man dör” L3. Sången heter ”Se Sundbyberg och sedan dö” av Ulf Peder Olrog. Otroligt charmigt framförande. Både jag och Birka tänkte Paris när vi hörde frågan och det ingår också: ”Att fara till London, Neapel, Paris och Vienna…” En typisk svensk sång, skulle jag säga. I negativ bemärkelse.

V10 och L11 vill jag också nämna eftersom den är så rolig. Sången var naturligtvis ”Ja du leva uti hundrade år” men kusin E sjöng för full hals ”Jag heter lena medans hundarna går!!” från Saltmannen. Hon är kul, vi skrattar åt samma saker.

L1 funderade jag rätt länge på. Vad är det för tvådelat ord som har med regn (Regndroppspreludiet, Chopin) att göra? Regnkappa går ju inte in… där. Lodrät, var det. Länkar här till väldigt fin version med vackra bilder. Tog jättelång tid innan jag insåg mitt misstag. Ända tills V1 kom och vi alla kunde Robin Hood. Bryan Adams raspar igenom sig hela låten.

V9 Pugh Rogefeldt var det som var med i Grymling. Funderade mig nästan gråhårig. Mikael Rickfors var väl med också?

V8 var svårt med. Vad kallar man någon som bor på Kreta? Pappan visste omedelbart vad det var för låt (jag hade inte en aning). Tyvärr hittar jag ingen länk till ”Paris’ Entré” på youtube men däremot till operan. Här, med engelsk text. Men som vi funderade. Kretiner? Nej, inte lämpligt. Kretensare, sägs det i slutändan.

Sist men inte minst L4 hade vi Gräsänklingsblues som handlar om måndag morgon. Lägg på två dagar och vi har onsdag! Pappa kunde mycket av texten och jag slogs av hur många låtar som handlar om måndagar! Vi reflekterade ockkså över hur fiskar tar slut… Borde de inte dö? Och ni, det var inte frugan han spelade bort – utan hushållerskan. Vet inte vilket som är värst… Jag ska skriva en låt om onsdag!

Bilden lånad på klintenberg.net. Tack!

Tagged: Melodikrysset
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/9/5/3/gothem.net/httpd.www/tilda/wp-content/themes/notepad-chaos/comments.php on line 69

Email will not be published

Website example

Your Comment: