Här i Fritsla…

…små och stora tankar i världens bästa by

Melodikrysset v 12

mars27

Då har vi melodikryssat här på morgonen. Som vanligt möts vi nere på 1:an hela den lokala familjen. I köket står te och nybakade scones framdukat. Det är bara att sätta sig och köra igång! Krysset idag var precis lagom svårt. Det var ganska många vi inte kunde och vi blev faktiskt lite nervösa där på mitten… Men det var inte så svårt so vi trodde. Här kommer våra svar:

Det började med ”Barcelona” som bl.a. användes till olympiska spelen i Barcelona -92. Sångaren var den då redan döde (alltså -92, han levde -88 när låten spelades in) Freddie Mercury från  bandet  (L3) Queen. Fantastiskt!

Sedan blev det svårt. Litterär person på (V6)… Vem kan detta vara? Inte kände vi igen sången heller, fast det var lite stojjigt runt bordet, svårt att höra. Vi tänkte att vi säkert tar det senare. Det tog ända till slutet innan vi kom fram till att det nog var Rönnerdahl ändå. När han spelade snabbgenomgången hörde jag tydligt ”Rönnerdahl han skuttar med ett skratt ur sin säng…” Pinsamt. Förlåt mo(n)ster. 🙂

Så en dubbelfråga. (L11) och (L5) vilka sjunger i denna duett? Uno Svenningsons ljuva (not) stämma känner man ju till men vem är hon? Vi funderade och funderade eftersom vi missade att han ville ha efternamnet. Alltså gissade vi på Marie men det var ju Sonja Aldén!

(11) Så gick det till när farfar var ung. Jominsann!

Så fick vi grubbla igen. (V12) ”Det finns ingenting att hämta” Inte ”Skyll det på ditt landsting” som vissa av oss funderade på.

(L1) Hur stavar man till Gershvin? Gehrsvin? Jo! Gershwin. Men det spelar kanske inte spelar så stor roll när det var Bernstein som komponerade musiken till West side story.

Sedan spelade han underbara (L10) Sting. Länkar här till ljuvlig sexiga videon till ”Every breath you take”.

Nästa var (L1) Ulla Billquist. Det var här allt släppte. Vi lyckades luska ut flera av de tidigare frågorna efter det här och det är det som är kul!

Sedan spelade han en krånglig version av (L2)Streets of London”. Peter tog det innan han spelade låten. Duktig! Jag kände inte igen den innan halva låten spelats. Jag kan en väldigt snygg överstämma till refrängen som jag sjöng ihop med Sara för mååånga år sedan. På svenska heter den ”Gatorna på söder”.

De sista tar vi snabbt, de har jag inget direkt att skriva om. (8) Tina Turner. (L9) Axel Öman hette han. (L4) Det låter som denna musiken kommer från det stora landet Indien. Sist men inte minst hade vi (V7) Sanna Nielsen som fick avsluta. Den behövde jag hjälp med… Ingen jätterolig låt, tycker jag.

Sist vill jag påminna er att det är Earth hour mellan 20.30 – 21.30 ikväll. Tanken är inte att vi ska spara så fasligt mycket ström just ikväll. Mer en påminnelse om att det inte skadar att släcka ner ibland. Kan t.o.m. vara lite mysigt! Gäller bara att vara hemma… 🙂 Här Kan du anmäla dig. Bättre sent än aldrig! 🙂

Tagged: Melodikrysset
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/9/5/3/gothem.net/httpd.www/tilda/wp-content/themes/notepad-chaos/comments.php on line 69

Email will not be published

Website example

Your Comment: