Här i Fritsla…

…små och stora tankar i världens bästa by

Pinsamt tråkiga Marks kommun!

maj5

Läser morgontidningen och suckar. Vi vill verkligen inte profilera oss som en trevlig kommun – utan en  kommun som håller stenhårt på regler även om de inte var menade på det sättet. Även om reglerna är idiotiska. Står här (klicka på länken) att vi minsann inte tänker skicka några 5000 kr i bröllopspresent till Victoria och Daniel som kan gå till en fond för handikappsidrott. Nä det vore ju synd att de skulle få några pengar… För mig är detta minst lika pinsamt som ”vinprovar-historien” häromveckan.

”Det är inte en kommunal angelägenhet” som stentrista Pellby säger. Må så vara, men det är inte varje år kronprinsessan och tillika hertiginnan av Västergötland gifter sig. Jag är ingen stenhård rojalist men tycker det är ett bra system som funkar iom den historia och de värderingar vi har här i Sverige (här har jag skrivit om detta förr). 5000 är ingen stor summa för oss men kan göra en stor skillnad för en sådan fond om alla kommuner i Västergötland skänker.

Pinsammast av allt är iaf slutklämmen från Pellby: ”Vi ska lägga krutet på våra kommuninvånare.” Du, Pelle… om du vill kalla de ynka 5000 (i kommunsammanhang) för krut är du faktiskt mer än lovligt pinsam. Var i kommunen tänkte du lägga det ”krutet” för att hjälpa upp? På lärarna? Äldrevården?

I detta fallet smakar det mycket mer än det kostar och jag är redo att själv lägga in några hundralappar för att inte skämmas över min kommun i juni. Klart vi ska uppvakta när idrottande ungdomar är de som vinner på det!

Edit 12.25: Tydligen finns det vissa sossar med lite ryggrad i Sverige iaf. I Emmaboda har man förbjudit folk från kommunen att närvara (suck!). Men det verkar som att en sosse vågar stå för sina åsikter och åker ändå. Bo-Eddie Rossbol heter han och det ska han ha credit för! Jag tror nämligen inte de äldre sossarna i Marks kommun har så mycket emot kungahuset egentligen. Mer de yngre som kanske – förlåt min generalisering – talar mer med hjärta än hjärna. Bo-Eddie däremot vågar stå för att han gillar kungahuset och tycker de gör ett bra jobb, och han tycker så trots skräniga vänsterpartister. You go Bo-Eddie! Så här skriver Aftonbladet.

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/9/5/3/gothem.net/httpd.www/tilda/wp-content/themes/notepad-chaos/comments.php on line 69

Email will not be published

Website example

Your Comment: