Här i Fritsla…

…små och stora tankar i världens bästa by

Melodikrysset nr 21

maj29

Ja då har vi löst melodikryss som vanligt. Det var inga svåra svåra frågor idag. Men ett par måste jag kolla upp lite… (De brandgula orden är länkar)

L2 Sveriges MAGASIN hette det programmet som sändes -73 till -78 där Carola tydligen gjorde tv-debut 1977. Vi tog ordet magasin men det var inte förrän vi fått alla hjälpbokstäver… Låten – som var väldigt cirkusinspirerad tyckte vissa av oss – heter ”Magic trumpet” av nån som hette Herb Alpert. Typ (skumt namn!). Den kan ni lyssna på HÄR om ni – som jag – tyckte det var en synnerligen charmig låt.

Sedan fick vi lyssna på V10 RONAN Keating och Elton v7 REGINALD John som sjöng den vackra ”Your song” i en live-inspelning. Den här tog min min käre bror. Jag tog förstås Ronan (jag kan mina irländare, jag!) men Reginald satt långt inne. Ronan fick mycket kritik på Irland för att lade sig till med lite egen dialekt där han likt Sean Connery uttalar ”s” lite som ”sch” (fast Connery gör det jämt – Keating bara när han sjunger…), missade ni detta så kan ni lyssna på det HÄR.

Direkt efter det kom en låt där någon var en viss ålder. ”Fjorton år tror jag visst V13 ATT jag var…” Hela texten finns HÄR om ni är intresserade. Har inte hittat låten.

V8 LISA STANSFIELD sjöng ”In all the right places”. Länkar till en duett med ljuvliga Barry White, faktiskt. Mest för svägerskan (inte för att hon är ett sånt fan utan mer för att vi inte lyckades sjunga låten trots att vi försökte. Jag gillar Mr. White väldigt mycket däremot) HÄR .

En melodifestivalslåt var han tvungen att peta med. Det syntes ju lång väg att numret han var ute efter var L4 NOLLA som i 2010. Låten var ”Innan alla ljusen brunnit ut” med Anna-Maria Espinosa. Tråkigast i melodifestivalen. Ever.

Sist men inte minst måste jag länka till Tove L3 JANSSONs ”Höstvisa”. Missa inte den här fina version från 1960 med Bo Andersson. Det vackra vemodet går rakt in i hjärtat! Mamma berättade att min morfar – som dog av en hjärntumör på långfredagen 1979, året innan jag föddes – var väldigt förtjust i denna låt under sitt sista halvår i livet. Man förstår varför…

Det var det hela för denna lördag… Ha en trevlig helg, alla!

Tagged: Melodikrysset
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/9/5/3/gothem.net/httpd.www/tilda/wp-content/themes/notepad-chaos/comments.php on line 69

Email will not be published

Website example

Your Comment: