Här i Fritsla…

…små och stora tankar i världens bästa by

Fiske ist för tennis

juli9

Det regnade litegrann så vi hoppade tennisen idag. Men vad göra istället?? Fiska kanske…? Ja! Det gör vi!

Sagt och gjort, vi packade överbliven pasta (att fiska med), kaffe och lite bullar. Djungelolja (viktigt!!) packades naturligtvis och vi styrde kosan mot Furesjön.
Jag metar bara men Peter kastar. Det fanns bra med knott men djungelolja stoppar dem från att bitas (eller stickas, eller vad de nu gör…). Inget hände den första timmen innan vi flyttade. Men det slog lite här och där.

Vi invigde nya platsen med att fika: kaffe, kanelbullar och muffins på klippan där vi brukar bada. Det fanns inget folk vid sjön idag.
Vi såg en fågel som dök och simmade en lång bit under vattnet, kom upp, dök och simmade en bit till. Söt!
Sedan såg vi en älg (fin!!) på andra sidan sjön. De är så stora! Och så sött klumpiga…

Efter fikat fortsatte jag mitt metande (och Peter sitt) och helt plötsligt rycker det i flötet och upp kommer en… Kurt! (Alltså en mört, men de måste ju heta Kurt (eller Kört om det ska rimma men det kan man ju inte heta!) som i sången, väldigt söt version, du måste lyssna på hela så du hör namnet!) Peter och jag sjunger unisont och jag är så glad! Peter tar loss, jag fotar och vi släpper ut honom igen. Jag lägger på nytt bete och lägger på samma ställe igen. På två sekunder får jag Kurts äldre bror på kroken!! Han är större och jag blir lite nervös men Peter hjälper mig. Hade varit totalt borta utan honom… Fina fisken…!

Det blev sent och knotten blev allt ettrigare… Det var så vackert med de dramatiska molnen mot de häftiga få uppstickande tallarna och allt speglas i sjön. Sverige är så vackert på ett vemodigt sätt! Jag lämnar er med denna vackra bild:

Tagged: Fritsla Sommar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/9/5/3/gothem.net/httpd.www/tilda/wp-content/themes/notepad-chaos/comments.php on line 69

Email will not be published

Website example

Your Comment: