Här i Fritsla…

…små och stora tankar i världens bästa by

Schtunk!

juli28

Vi har tillbringat en härlig vecka i Apelviken (som egentligen uttalas Appelviken men jag är inte från Varberg så jag följer de grammatiska reglerna. Så det så.) med sol och bad och lite shopping. Min älskade har fyllt år och jag har skrivit artikel till Fritsla-bladet. Fast det sistnämnda gjorde jag färdigt i natt. Klockan 4.

Peter har  fått present och vi har myst i stugan. Ätit tårta. Förfasat oss över viktökning (mest jag) och svurit över att jag glömde menskoppen (också mest jag) i Fritsla. Menskoppen är århundradets uppfinning – i menssammanhang alltså. Ändå känner så få till denna fina produkt. Hur smidigt som helst: Inga uttorkade slemhinnor, kan sitta inne upp till 12 timmar, går bra att ha även när man har yttepyttelite mens, finfint att bada med, håller i upp till 10 år (toppen för miljön) och vansinnesbillig (jämfört med bindor och tamponger). Nu finns den även i kul färger…! Site finns bl.a HÄR.

I söndags var vi även och såg 1 2 3 Schtunk (länk). Otroligt rolig föreställning och jag skrattade så jag vred mig och mascaran bara rann. Särskilt roligt blev det när de hoppade på min blyga moster M som råkade viska en liten kommentar till mamman som satt bredvid. Det gör man inte ”ostraffat”… 🙂 fast det görs fint och med en rejäl glimt i ögat. Klarar min moster det, klarar vem som helst det! Har ni vägarna förbi så får ni INTE TVEKA. Att ett litet tält i Varberg kan rymma så mycket humor och engagemang! Roligare än såhär blir det inte. Josefine Andersson sjunger som en gudinna!! Rekommenderas! Rekommenderas och rekommenderas igen!!

Irmelin och Peter badar för fullt i havet medan Oisín och jag hoppar över vågorna i knähöjd (hans). Lagom för mig… Nu ska vi leka med alla kusiner vi kan hitta… Tjing!

10 Comments to

“Schtunk!”

  1. On juli 29th, 2010 at 14:42 varbergsBettan Says:

    Varberg – det bästa med Sommaren!
    123Schtunk – det bästa med Varberg på sommaren!

  2. On juli 29th, 2010 at 23:33 Matilda Lindal Says:

    Varberg är rätt och slätt LJUVLIGT!

  3. On juli 30th, 2010 at 09:21 Per Blanck Says:

    Håller med dig om 123 schtunk – vi såg dem i Borås i våras och man längtade efter att det skulle ta slut, för man orkade inte skratta mer.

  4. On augusti 5th, 2010 at 18:40 Matilda Lindal Says:

    Håller förstås med er i familjen Blanck! Schtunk är ju dessutom fantastiskt professionella! Jag gillar speciellt hur de kan gå ur rollen utan att gå ur rollen… 🙂 Såg Romeo och Julia för ett par år sedan. Blev helt till mig och det har inte gått över. Var faktiskt lika kul andra gången!
    Fast jag visste inte att de spelade i Borås. Ska hålla ögonen öppna i höst…

  5. On juli 30th, 2010 at 11:46 Sara Says:

    JA, visst är 123 Schtunk underbara! Brukar försöka se dom när de är på Pustervik och gästspelar. Det låter härligt med Apelviken. Vi kom just hem från en liten tur till Norge. Det är ett vackert land! Igår var vi uppe på ett fjäll där det fanns lite snö å man kunde kasta snöboll… i juli! Surrealistiskt! Kram från ett ösregnigt Göteborg!

  6. On augusti 2nd, 2010 at 10:45 VäderBettan Says:

    Tänkte tipsa dig, du väderfreak om http://www.pohlman.klart.se/

  7. On augusti 5th, 2010 at 18:39 Matilda Lindal Says:

    VäderBettan – I know of it – förstås. 🙂 Men tack! De har väldigt bra app till iPhone vilket SMHI inte har.

  8. On augusti 6th, 2010 at 11:01 Schtunk-Bettan Says:

    För turnéplan: http://www.schtunk.se

  9. On augusti 10th, 2010 at 00:43 Sara Says:

    Sctunk spelar gratis på Kulturkalaset här i stan! Tror att det var på lördag!
    KRAMAR

  10. On augusti 15th, 2010 at 15:02 Matilda Lindal Says:

    Sara!
    Såg du dem? Och isf: var de bra? Vi har fullt upp med att flänga… Ingen kultur här inte… 🙂

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/9/5/3/gothem.net/httpd.www/tilda/wp-content/themes/notepad-chaos/comments.php on line 69

Email will not be published

Website example

Your Comment: