Här i Fritsla…

…små och stora tankar i världens bästa by

Höstterminen har börjat – Alfapet!

augusti19

Idag började allvaret och höstterminen. Jag följde med Oisín till skolan för jag tror han var lite halvpirrig… Liten… 🙂 2:orna är ju den högsta årskursen på den skolan, i 3:an flyttar de bara 100 m eller så till en närliggande skola. Hursomhelst lämnade jag honom efter någon timme och gick hem till mina studier.

Jag har haft en trevlig dag med lunch med A och vännerna (paret vi var fast med i Stockholm nyligen) L och L var här och beundrade Peters nya leksak, X-box (tror jag det heter 🙂 ).

Sent på eftermiddagen kom svägerskan och N för lite ”alfapetande” och det var SÅ KUL! Mitt i partiet kom bror med de resterande barnen på spontanvisit (han promenerade förbi) och det lektes och spelades WII… Jag fullkomligt ÄLSKAR spontanvisiter! Det är härligt att man kikar förbi på vägen, tycker jag.

Men det var alfapetet jag ville skriva om. Se så fint:

För er som inte känner till det har jag det nya spelat med större plan, fler brickor och högre poäng. Dessutom svängar (så där det står ”ONTRÄD” är det alltså bara halva ordet ni ser) och svarta startbrickor.

Som ni ser blev det många fina ord idag. Jag började på MÅNGA och Birka kunde nästan lägga ”cederträ”! Det hade varit något det! I slutändan blev det TRÄD som hon senare byggde ihop med CITRON så det blev CITRONTRÄD. Det gav henne rätt bra med poäng. För att inte nämna AZURBLÅ (fint både ur ord- och poängsynpunkt) på 4xordpoäng. Lite synd bara att hon var tvungen att lägga med blanka brickor. Man tappar lite det vackra i ordet… Sedan gick hon från klarhet till klarhet med vackra ord som GJUTER, LUX och DYGD.

Personligen tycker jag att jag tog priset i vackra ord idag… Se på dessa: PRÄNTAD, LÖNNDOM (mmmmm!), KYSS (där hade jag velat lägga ”okysst” med en sväng och fått snuskigt mkt poäng. Blev inte så…). Så måste jag nämna PRILLIG (roligaste ordet idag) och FALLOS (hihi!). SVETT tar jag ovilligt ansvar för. Inte vackert det, inte…

Poängen då? Jo Birka vann med klara 368 mot mina 298. Men jag lade LÖNNDOM. So there! 🙂

Tagged: Alfapet
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/9/5/3/gothem.net/httpd.www/tilda/wp-content/themes/notepad-chaos/comments.php on line 69

Email will not be published

Website example

Your Comment: