Här i Fritsla…

…små och stora tankar i världens bästa by

Humlor ska EGENTLIGEN inte kunna flyga…

augusti20

Humlan är den sötaste insekten som finns…! Bara namnet… smaka på det: HUMLA… Åh jag riktigt ryser… Och så är de så ulliga och gulliga också. Med söta påsar på benen. Och de små känselspröten… I can go on forever… 🙂
Visst sticks de, men det ska ganska mycket till för att reta upp dem, tycker jag. Man kan klappa dem lite lätt på ryggen utan att de ilsknar till alls. Jag tycker de är finare än t.ex. fjärilar som annars är ganska populära (även om jag gillar fjärilar med – fast mest de målade, faktiskt, insåg jag nu. Konstigt.).

En av anledningarna till att jag är så förtjust i humlorna, är den där historien om att de inte ska kunna flyga. Egentligen. Enligt fysiker är kroppen för stor jämfört med de små vingarna… Det är ju så charmigt!
På SVT’s hemsida kan man nu se film där man får förklarat för sig hur det går till. Det är något med hur de vinklar vingarna när de vänder vingarna uppåt igen som ger dem dubbel kraft. Klicka på länken nedan (men passa på – filmen finns bara ute t.o.m. 19 september!):

Så går det till när humlan flyger!

Så fick jag lärt mig det med… Tillbaka till Administrationen…

Tagged: Kul! Sommar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/9/5/3/gothem.net/httpd.www/tilda/wp-content/themes/notepad-chaos/comments.php on line 69

Email will not be published

Website example

Your Comment: