Här i Fritsla…

…små och stora tankar i världens bästa by

Om politik

september16

Såhär i valtider har jag funderat mycket på politik. Och på politiker. Årets valrörelse har intresserat mig mycket mer än vanligt och jag vet mer var jag står, politiskt.

Det som gjort mig så engagerad i år är förstås SD. Det är oerhört skrämmande att det finns ett parti som står för dessa otäcka värderingar. Bara en sådan sak som att människor från vissa länder skulle ha någon sorts aggressiv gen (enligt DN har SD’s förstanamn (!!) i Trollhättan gjort ett sådant uttalande) är skrämmande. HUR kan någon med en så tydligt rasistisk åsikt komma så högt i ett parti och hur kan så många rösta på ett parti med den inställningen?? Det blir lite roligt när DN frågar om ”genen” inte finns hos svenskar, då svarar denne Thomas att den inte finns i samma utsträckning men att den finns beror på droger och liknande. Ja, det har ju en jädra effekt på våra gener… Ska man skratta eller gråta?

Man funderar ju verkligen på hur människor som röstar på dessa är funtade?? Det kanske dels kan vara sådana som tror att alla koncentrationsläger är påhittade och används av judarna för att få sympati och starta sitt världsherravälde? Och ni andra…. Tror ni på allvar att Hitler började med att bygga koncentrationsläger och ha ihjäl folk han inte tyckte om och ingen vågade ta tag i det? Nej, han började med att skylla landets alla problem på en folkgrupp. Känns det bekant, någon?

Bortsett från SD så finns det (bl.a.) i år två block. Ett rött och ett blått. För min del är det viktigt att man röstar på något av de alternativen så att SD’s procent blir mindre (helst under 4 %). Dessutom står det klart (iaf för mig) att båda blocken vill samma (bra) saker för alla – de har bara olika vägar dit.
Vi har tack vare Borg den näst bästa ekonomin i Europa, det känns tryggt. Den dagen jag får barn vill jag kunna välja hur länge jag ska kunna vara hemma. Peter kommer att kräva halva tiden och det är ok för mig. Jag har använt bröstpump förr och kommer säkert göra det igen. Men det är MITT val. Jag vill ha valfrihet! Jag vill inte ha en ”pappa staten” som bestämmer över mig. Jag tror på att göra det lättare för företag att anställa, fler jobb – mer skatt. Hellre jobb än bidrag, helt enkelt. Jag tycker inte man ska ta bort LAS – men nog ska man göra ett försök till att se över den…

SD har denna veckan försökt framföra sina åsikter i olika städer men blivit stoppade av busvisslingar, vuvuzelor och rop. Det känns inte heller vidare demokratiskt…? En odemokratisk handling är inte rätt även om partiet inte är demokratiskt. Två fel är inte lika med ett rätt, liksom.
Men att man som politiker inte vill ha debatter med dem kan jag förstå. Se på LUF’s Adam Cwejman som försökte i Borås nyligen. Ni kan läsa BT’s artikel om debatten HÄR. HUR tänker de?? Det går ju liksom inte att resonera med någon som inte har verklighetsanknytning. Du kan säga att himlen är blå i all oändlighet, om någon hårdnackat ändå säger att himlen är grön och vägrar ta in andra fakta så är den debatten ganska meningslös. Eller hur?

Detta blev ett ganska långt inlägg, behövde skriva av mig efter rejäla förkylningen och ett migränanfall igår (stackars Peter hittade mig på mattan – skulle försöka ta mig in till rummet efter tabletter men kom bara halvvägs…) då jag hunnit fundera lite.
Det är SÅÅÅ viktigt att DU röstar på söndag. Blå eller röd regering är ok för min del (helst blå och om SD kommer in, hoppas jag den är i majoritet, över 50 %) men absolut inte en där en stor grupp islamofober ingår. Islamofobi är nutidens anti-sematism. Det är inte ok.

Avslutar med en länk till AB: ”Inga invandrare” där många invandrare idag lade ner sina arbeten för att visa att de är en stor del av Sverige och att de behövs. Fantastiskt fint initiativ! Initiativtagaren säger att han egentligen inte vill dela upp det på det sättet (invandrare och svenskar) utan att alla med svenskt pass är svenskar. Han säger dock att det inte verkar som om alla tänker så inför detta valet. 11 000 har anmält på facebook att de ska delta. Heja!
Och alla ni som inte redan gjort det, på söndag är sista chansen:

RÖSTA!

PS. Tack för att du orkat ta dig genom hela inlägget. Det blev rätt… långt. Länge leve Sverige med den rika kultur vi har fått insamlad från världens alla hörn! (Ni vet väl att väldigt lite av det vi kallar ”svenskt” är från Sverige från början. Nästan allt är lånat, såsom midsommarstång, julgran, köttbullar, kåldolmar och Lucia – även om Lucia bara firas här på detta sätt så är det knappast en svensk sedvänja. Det skulle väl vara surströmmingen då. 🙂 Där har ni något att kämpa för i SD, nu när EU funderar på att förbjuda rätten p.g.a. det höga värdet dioxin. Surströmming som är så mumsigt! )

Tagged: Politik
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/9/5/3/gothem.net/httpd.www/tilda/wp-content/themes/notepad-chaos/comments.php on line 69

Email will not be published

Website example

Your Comment: