Här i Fritsla…

…små och stora tankar i världens bästa by

Blinkar du? ;)

september27

Tydligen så blinkar bara hälften av bilisterna i Sverige när de ska svänga. Jag blinkar ALLTID. Jo, det är säkert, varje liten pyttesväng jag gör (i korsningar och vid filbyten bara förstås) blinkar jag även om klockan är 4 på morgonen och det inte finns en enda bil, cykel eller krokodil inom synhåll. Handen är där av sig självt och pillar upp – eller ner – spaken.
Samma sak i rondeller. Jag blinkar alltid innan jag kör in i rondellen (om jag inte ska rakt fram) och ALLTID innan jag kör ut ur rondellen. Jag har mest svårt att förstå varför man inte skulle blinka? Det är inte särskilt krångligt eller jobbigt och man kan ju knappast skylla på tidspress, det går väl av sig självt…?
Tydligen är kvinnor något bättre än män men busschaufförerna är bäst. Jag funderar nu lite på om busschaufförer är ett alldeles eget kön…?

Enligt artikeln på SVT (länk) så är det motormännen som gjort undersökningen och de tycker nu att polisen ska ta tag i detta. De vill  ha en nationell trafikpolis som tar tag i de dåliga vanorna. Som det är nu så prioriterar polisen rattfylleri, hastighet och bältesanvändning. Ja, är det inte vansinnigt?? Det är väl viktigare att folk blinkar i korsningar än att man kör nykter?!

Tagged: Nyhetstankar
4 Comments to

“Blinkar du? ;)”

  1. On september 27th, 2010 at 23:54 mamman Says:

    Va!!!! Viktigare att folk blinkar än att köra nykter!!!???

  2. On september 28th, 2010 at 01:11 Matilda Lindal Says:

    Söta mamman…! Jag vet inte om du hört om det där nya… Ironi kallas det visst! 🙂
    Googla Henrik Schyffert eller – ännu bättre – kila upp och hälsa på din son, vettja! Jag tyckte förstås det var urfånigt att börja kontrollera människors blinkningar!

  3. On oktober 1st, 2010 at 15:51 birka Says:

    … va ironi vad är det? Jag blinkar minsann .. annars lär ju trafikinspektören aldig godkänna mig

  4. On oktober 4th, 2010 at 13:46 Matilda Lindal Says:

    Nej du vet väl inte alls vad ironi är…?

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/9/5/3/gothem.net/httpd.www/tilda/wp-content/themes/notepad-chaos/comments.php on line 69

Email will not be published

Website example

Your Comment: