Här i Fritsla…

…små och stora tankar i världens bästa by

Ljusslingan som funkade…

december26

Fina och jag skulle klä granen på julaftons morgon… Det var bökigare än man kunde tro.
Får se om ni hänger med i alla svängarna:

Mina föräldrar har alltid en stor gran som kräver två 16-slingor. Den ena slingan fungerade inte trots att pappan kollat den kvällen innan (de är ju trots allt från 1900-talet) så vi fick pröva lampor från den fungerande slingan. 3 lampor var sönder och inga lampor hade pappan hemma.

Affären i Fritsla var stängd så vi åkte hem till mig eftersom jag har en nästan likadan slinga hemma. Min är lite nyare men själva lamporna är ju desamma!
Tillbaka igen och skruva ur tre lampor ur min slinga och satte i föräldrarnas slinga. Den funkade inte ändå… Så vi tog tillbaka lamporna till min slinga igen och satte upp den i granen (joxigt värre) med stege till hjälp. Sedan satte jag i kontakten och…

… slingfan tändes inte!! Måste ha tagit fel lampor. Damn!
Vi tog då och bytte lampa för lampa på min slinga i granen men KUNDE inte hitta lampan som var sönder. Så det var bara att ta ur slingan igen och gå genom lamporna på golvet… Fina lyckades till slut hitta den felande lampan och granen kunde äntligen kläs!

Då visade det sig att tjockklittret inte fanns i rätt kartong och Fina fick gå upp och leta på vinden… Allt som allt klädde vi gran från 10.30 till 13.20.
Men den blev fin! Bilderna finns i systerysters kamera så de kan ni inte få se nu. Hon kanske kan maila…?

Julafton var bra! Jag åt väldigt lite och hoppade över virrarna, mår verkligen inte bra så jag vill inte reta magen mer.
Fick toppen julklappar! Mamma skulle köpa till mig (vi vuxna lottar och köper bara till en) och hon hade verkligen tänkt till:
En bok med fågelbilder och info där de spelat in fågelsång! Smart! Även en väderstation – för vädernörden! Den snygga med spegel.
Av Peter fick jag ett svart stiligt notställ, lavalampa (I love love love!) små apor att sätta på nycklar, bokmärke och vetekudde.

Kvällen avslutades med TP i föräldrarnas kök. Mys! Har även pratat med barnen och de mår toppen. Jag längtar mycket efter dem men snart är det bara en vecka kvar… 🙂

Tagged: Familj Jul
One Comment to

“Ljusslingan som funkade…”

  1. On december 29th, 2010 at 11:39 Fina Says:

    tar med mig kameran när jag kommer hem nästa helg… så ska ni få alla kort ni vill…. kram

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/9/5/3/gothem.net/httpd.www/tilda/wp-content/themes/notepad-chaos/comments.php on line 69

Email will not be published

Website example

Your Comment: