Här i Fritsla…

…små och stora tankar i världens bästa by

Inlandstsunami i Australien

januari11

Hmmm… Ni som känner mig vet hur löjligt – ja, nästan perverst – fascinerad jag är av katastrofväder (och väder rent generellt).
I staden Toowoomba (hur sött namn?? låter aboriginskt) utanför Brisbane i Queensland (Fina, har du varit där?) har man haft en rejäl översvämning.
Fast det är tragiskt – vet inte om det krävt människoliv men de ekonomiska skadorna är säkert stora – så kan jag inte låta bli att nästan rysa av ”awe” inför naturens krafter. Tänk vad vi är små ändå…

Jag länkar till svt.se där jag såg videon (längst ner i artikeln). Jag vill tipsa om slutminuterna när man ser vad vattnet ställt till med, det är inte riktigt klokt…!

Senare ska ni få se vad vattnet ställt till med i vårt sovrumstak. Det är inte på långa vägar lika dramatiskt men jäkligt bökigt att sova i barnens lekrum… För alla inblandade.

Edit 14.20: SVT har även gjort en liten sammanställning med 20 bilder och enligt den har 9 personer omkommit, många saknas fortfarande. Usch så tragiskt! Vill ni se bilderna så länkar jag till dem HÄR. Man känner sig liten…

3 Comments to

“Inlandstsunami i Australien”

  1. On januari 12th, 2011 at 10:50 Sonja Says:

    Varit där det är så tokmkt vatten… När jag pratade med min farmor så sa hon att vissa städer har fått ett års nederbörd på en dag!!!

    Hoppas du mår bättre snart!

    Kram
    Sonja

  2. On januari 12th, 2011 at 17:11 Matilda Lindal Says:

    Ja förstås! Sonja om någon måste ju känna till alla ställen… Swedish Aussie-girl som Chris brukade kalla dig… 🙂
    Jag tycker jag känner mig tidvis lite bättre, tack. Jag äter lite mer och det innebär förstås att vikten svängt och jag går upp igen. Äsch!

    Kram till dig med!

  3. On januari 13th, 2011 at 10:50 Fina Says:

    nä där va jag inte.

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/9/5/3/gothem.net/httpd.www/tilda/wp-content/themes/notepad-chaos/comments.php on line 69

Email will not be published

Website example

Your Comment: