Här i Fritsla…

…små och stora tankar i världens bästa by

Melodikrysset v 5 2011

februari5

Det var länge sedan jag bloggade om melodikrysset. Dock tyckte jag att det var dags igen, nu när jag varit duktig och pluggat under dagen (prov i ”Arbetsmiljö och säkerhet” sön-tors).
Den här lördagen satt jag alldeles ensammen med barnen eftersom de haft feber (och jag 🙁 ), inget man vill utsätta övrig familj för och Peter jobbar helg – mitt i stormen. Vissa saker ville jag kolla upp och en sak kunde jag inte alls (har redan ringt svägerskan men tänkte kika efter video också).
Då kör vi väl igång då!

Vi började på V11 och ”STOCKHOLM i mitt hjärta”, åh ljuva sommar och allsång! 🙂

Fortsatte på V12 där vi behövde ett kvinnonamn på 2 bokstäver och som började på ”M”. Det blev MY Holmsten. Visst har väl hon kända föräldrar? Känns bekant. Fast jag såg Görel Crona framför mig… Hmmm… Ibland undrar man hur man tänker…

Sedan kom L8 och det blev jobbigt. Klart jag känner igen Taubes ”Brevet från lillan” men vad gör man efter att man skrivit brev?? Skriver adress? Postar? Köper frimärke? (I’m serious!) Jag behövde banne mig en hjälpbokstav för att fixa det! För man ska SKICKA brevet. Jaja.

Hjälpbokstaven kom av V9. Förbaskade dansband som ingen jäkel kan hålla ordning på… Nånstans i bakhuvudet kändes nåt med Lars bekant… Larz-Christerz? Jamen det…! gick inte in. Fan!
Men stavar man med ”K” så går det in! Sagt och gjort! Men det ser bara FÖR idiotiskt ut med två Z så i slutändan skriver jag Lars-Kristerz, det ser fasen sjukt ut det med, men men… Jag har nu letat upp en film på Youtube med Kalenderflickan-sången. Ljudet håller samma klass som låten… Enjoy! När jag tittar noga bakom dem ser jag att de stavar LARZ-KRISTERZ ÄNDÅ! Vissa saker borde ändå vara kriminellt…!

Vidare L1. Kompositören. Hmmm.. får vänta lite med den. Fler hjälpbokstäver behövs…

Dubbelfråga! V6 och V7. It was an itsy bitsy teenie weenie… Jag ser bara Kurt Ohlsson framför mig i den gula prickiga bikinin… Nu fick man ju aldrig se något i videon (kan beses HÄR) men min mentala bild gör ont nog… Till frågan; ja hon ska ju BADA först och främst och i have… nej det går inte in. Vafalls??! Har det blivit något fel? Ah! SJÖN förstås! Eller snön?

L5 gissar jag mig till FÖTTER. Var det inte denna sång, ”Happy Feet”?

Efter detta kom L2, Jessica Andersson. Tråkigare låt får man leta efter…!

V1, SPARVÖGA!! Tänk vad Marie Fredriksson sjöng den bra! Och videon sen…! Vill minnas att den spelades in här i trakterna i slutet på 80-talet. Kommer ihåg avspärrningar men att jag inte fick se serien, den var för hemsk… Såhär säger Wikipedia.

Här kom ju begynnelsebokstaven till  kompositören. Ett S, B, L och S. Jag vet vem han är, finsk och hade lika många rynkor i pannan som han komponerat… typ symfonier? Var det 7 eller 9? Det enda som kom upp i huvudet var Silbersky om och om igen… 😀 Suck! Tillslut så kom den gode Jean SIBELIUS in i mitt huvud och allt var frid och fröjd! Wikipedia har skrivit om honom med.

Sedan kom ju L4 där jag bestämt mig för att namnet var GÅS och inte gös. Han hette säkert Mårten i förnamn…!

Så kom då L10, den jag inte kunde. Vem sjunger så här?? Och sisådär engelska, kan ju inte vara professionell iaf! Börjar på I och slutar på O. Hmmm… Oisín föreslog Ilio så det körde vi på. Ringde svägerskan och trodde nästan jag hörde fel… INGO???!! Finns film? Inte som jag hittar, men man kan däremot titta på när han boxas mot Floyd Patterson 26 juni -59 om man skulle var lagd åt det hållet. Det är inte jag.

Sist men inte minst var det V8, Gullan Bornemark. Käckast av de käcka. Me no like. Jag kommer inte ihåg frågan men antagligen vad man inte ska vara: SUR. ”Sudda, sudda, sudda, sudda bort…” Den låten gör mig sur som bara den…!

Nu ska jag titta på Melodifestivalen. Musik är kul!
Chips har vi köpt, jag mår illa så det blir inga mängder men barnen är glada – för att inte tala om Peter…! 🙂

Tagged: Melodikrysset
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/9/5/3/gothem.net/httpd.www/tilda/wp-content/themes/notepad-chaos/comments.php on line 69

Email will not be published

Website example

Your Comment: