Här i Fritsla…

…små och stora tankar i världens bästa by

Japp förr och nu…

juni10

Kommer ni ihåg den underbara hjälpsamma rastamannen i japp-reklamen? Han som kom och hjälpte den tjocka mannen knuffa bilar över diverse kanter? Eftersom japp ger så mycket energi. Naturligtvis. Kika här annars:

Underbart! Charmigt!
Så vad har hänt?? Den absolut fånigaste reklamen just nu kommer från just japp.

Ni har säkert sett den: En kvinnlig veterinär hjälper en ko som ska kalva. Rejält äventyrligt och spännande om du frågar mig, det är faktiskt ett nytt litet liv om ska födas!
Då kommer en piffig bil med tjutiga tjejer som ska göra något mycket mer äventyrligt och spännande. Nämligen få en MANIKYR!
Näe, säger veterinären, jag har fullt upp.
Det är då här som en dryg man sitter i en bekväm fåtölj på en gårdsplan(??) och frågar om man tackar nej till äventyr för ofta.

”Have you lost your sense of adventure? Are you saying no more often than yes?”

Hur FAAN kan det vara mer äventyrligt att få en manikyr än att hjälpa ett nytt liv till världen??! VA?! Nu har jag aldrig fått en manikyr gjord men det är väl bara att nån filar naglarna och målar dem på nåt sätt?
Även ur ett genusperspektiv får denna reklam mig att se rött. Är det en bild man vill ge av en modern kvinna? Nån som lämnar ett djur i födslovåndor (nåja, rätt lugn kossa med tanke på omständigheterna) för att PIFFA SINA NAGLAR?? Morr!
Jag får inte heller intrycket av att reklamen görs med glimten i ögat. Får inga sådana vibbar alls. GUD vad den retar mig…!

Här finns reklamjäkeln iaf:

Jag för min del har slutat att äta japp. Dumma!

One Comment to

“Japp förr och nu…”

  1. On juni 12th, 2012 at 01:54 Christina Says:

    Å, vad jag har skrattat åt den hjälpsamme rastamannen…har aldrig sett detta förut!!!

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/9/5/3/gothem.net/httpd.www/tilda/wp-content/themes/notepad-chaos/comments.php on line 69

Email will not be published

Website example

Your Comment: